Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за кандидат

...
Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за кандидат
Коментари Харесай

Бивш министър на земеделието е кандидат на БСП за кмет на пловдивския район Южен

Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше повдигнат за претендент за кмет на пловдивския регион " Южен " на провелата се през днешния ден конференция на Българска социалистическа партия. Останалите четирима претенденти се отхвърлиха в негова изгода, оповестиха от партията. 

Доц. Атанаска Тенева показа кандидатурата на, като посочи както професионалните, по този начин и персоналните му достолепия. Изборът на професор Бозуков беше приветстван от делегатите. Той сподели, че е окуражен от изказаната поддръжка и ще търси още на разнообразни равнища. Добави, че се надява опитът, който е натрупал и като админ, и като началник, да му послужи в акцията за идните локални избори, с цел да осъществя политиките, отстоявани от Българска социалистическа партия.

Проф. Бозуков получи номинации от регион “Южен ” също за претендент за кмет на града и за общински консултант. Той обаче отхвърля да се включи в конкуренцията за градоначалник на Пловдив, с цел да се концентрира върху регион “Южен ” и листата за общински съветници.

взе участие интензивно в правенето на програмата на Българска социалистическа партия регион “Южен ” за спечелването на локални избори 2023, като  стартира да образува екип от специалисти, които да го съветват в идната акция. Акценти в програмата на региона са: справяне с презастрояването, транспарантно обмисляне на инфраструктурни планове и дотъкмяване на актуалните, които зависят от районната администрация.  Другите са грижа за културните монументи, обмисляне на нови места за деца в ясли и градини, като се планува строителство на нови забавачки. 

Предстои кандидатурата да бъде утвърдена и от делегатите на градската конференция, която ще се организира на 30 юли 2023 година, както е записано в устава на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР